Mit job er godt. Jeg er tilfreds med det. Mit job skaffer mig penge, så jeg kan betale min husleje, mit forbrug og endda spare en lille smule op. Jeg lever efter 50-30-20 reglen.

Den går ud på, at 50 % af den indkomst man har, kan bruges på de nødvendige udgifter: Husleje, mad, tøj, undervisning, internet. 30% går, så til det ekstra man gerne vil have. Fx en lidt større bil end den man egentlig har brug for. Eller et bedre TV end det man allerede har. De 30% kan også godt gå til forbrugsgoder, som man kan få billigere. Fx en dyr flaske champagne til nytår.

Betale af på lån

De sidste 20% bliver brugt til at betale af på lån med. Og har man ikke lån eller gæld, ja, så kan de blive brugt til investeringer eller opsparing.
Det er en simpel regel, jeg lever efter. Den passer til mit temperament, og den er ikke svær at leve efter.

Jeg er vinduespudser

Mit job? Ja, jeg pudser vinduer for folk. Hvis du fx googler ”Vinduespudser 2720 Vanløse”, så er det muligvis mig, du kommer i kontakt med. Jeg er ikke selvstændig vinduespudser. Jeg arbejder for et firma. Og de er gode arbejdsgivere. De sørger for fast betaling. De har også en forsikring, hvis der skulle ske mig noget. Det sker jo, at vi kommer ud for en ulykke. Det kan tænkes, at en stige vælter, mens vi pudser kundens vinduer. Det er rart at vide, at man er forsikret. De sørger også for, at vi – de ansatte – får ekstra bonus til jul og påske. Jeg er glad for at arbejde for dem.

Elsker mit job

Det bedste ved mit job er, at jeg kan lytte til musik eller podcast, når jeg arbejder. Jeg er ikke forpligtiget til at konversere med kunden. Det er der mange, der føler, at de er. Men jeg har faktisk erfaret, at de fleste kunder, som jeg servicerer, er glade for, at jeg ikke taler med dem. De sætter pris på, at jeg kommer og gør arbejdet, de betaler for. Og jeg sætter pris på at få lov til at lave mit arbejde i fred.

Det kan se ud, som om det er ren rutine fra min side, når jeg kommer og pudser deres vinduer. Det er det ikke. Jeg overvejer faktisk mange ting: Skal jeg starte oppefra? Ja. Skal jeg bruge stige? Måske. Skal jeg være opmærksom på noget særligt på ejendommen? Måske.

Det, som jeg er mest glad for, er, at jeg kan lytte til musik, mens jeg arbejder. Jeg plejer at sætte radio på min telefon, men en gang imellem så downloader jeg et album. Senest har jeg lyttet til en del blues. Van Morrison. Vanlose Stairway passer helt fint til min tjans her. Den er både energisk og sløv. Afslappende og ophidsende. Det er lige den slags musik, jeg har glæde af og brug for. Jeg kan især godt lide den passage, hvor han, Hr. Morrison jodler. Det giver lige et ekstra kick til sæbevandet. Og til min svaber. Musikken hjælper godt i det daglige arbejde.

Disclaimer