Jeg har haft temmelig travlt her i weekenden. Jeg har fået samlet hele familiens vintertøj sammen og fået vasket og strøget det. Det er noget af en opgave, når man er fem i familien.

Men det er noget, jeg gør hvert år i slutningen af maj eller i begyndelsen af juni. Jeg sorterer simpelthen hele familiens vintertøj. Noget skal kasseres. Noget kan blive solgt til en genbrugsbutik. Noget kan bruges næste vinter. Jeg gør det hvert år. Til sommer og til vinter. Altså jeg gør det 2 gange om året.

Sommertøjet

Her i sommersorteringen af vintertøjet har jeg så set, at min mand virkeligt trænger til en ny vinterjakke.
Det er godt nok lidt underligt at tænke på her i begyndelsen af sommeren. Men det er bare et faktum. Og jeg ved udmærket godt, hvem det er, der skal tage aktion på det. Mig! Min mand ville aldrig selv lægge mærke til, at hans vinterjakke er tyndslidt på albuerne og skuldrene. Og han ville aldrig – jeg siger dig: Aldrig! – selv finde på at gå i byen og købe sig en ny frakke. Det er min opgave.

Lidt træls

Godt nok lidt træls. Men jeg gør det for ham. Fordi jeg ved, at hvis jeg ikke gør det, så vil han komme til at fryse til vinter. Og det vil jeg ikke have. Jeg vil gerne have, at min mand kommer hjem og er glad og varm. Hvis han fryser, så er han bare det mest irriterende menneske, jeg kender.
Jeg ved lige præcist, hvor jeg skal finde en ny vinterjakke til ham. Vi har en butik her i byen som sælger tøj til store mænd.

Tøj til store piger

Vi har faktisk også en til store kvinder: https://www.arkuricurvy.dk/dametoej-943/  De har specialiseret sig i størrelser, der ligger over 2XL. Og det har virkeligt lettet min opgave som tøjindkøber i familien. Min mand er stor. Meget stor. Nogle siger, at han er skræmmende stor.
Han er ikke skræmmende. Han er bare stor. Og dejlig. Og vidunderlig at leve sammen med. At han er for fed, ved vi godt. Og vi gør, hvad vi kan, for at han ikke får alle de sygdomme, som følger med overvægt. Fx så går vi i fitnesscenter et par gange om ugen. Og jeg siger dig. Min mand er bedre fit, end mange andre slanke mænd er.

Det var godt nok noget af en opgave for mig at få ham med i fitnesscenteret de første par gange. Men da jeg endelig fik vist ham, at han sagtens kan klare en time under konstant overvågning af en personlig træner, blev han glad for det. Han værdsætter, at der ikke bliver talt ned til ham. Han værdsætter, at der ikke bliver peget fingre ad ham. Og han værdsætter sig selv. Det sidste er vigtigst.

I sidste uge sagde han faktisk, for første gang i meget lang tid, at han gerne ville med mig ud på indkøb. Han ville gerne se på en sommerjakke. Han har set den på vej hjem fra arbejde, men har ikke haft modet til at gå ind i butikken alene. En stor jakke skal jo købes uanset!

Disclaimer