At en redningsvest kan redde liv, fandt vi i den grad ud af i foråret 2019. Vi var ude at sejle på en ellers rolig dag i marts måned, og solen skinnede skønt. Det var Torben, mig, vores 3 børn og vores hund Buster.

Planen var at sejle til Bornholm, hvor vi ville spise retten “Sol over Gudhjem”. Sejlturen gik rigtig godt, indtil vi var cirka 2 sømil ud for Bornholms kyst. Da gav det et stort brag, og det viste sig, at vi havde sejle direkte ind i nogle undersøiske klipper. 

På med redningsvestene

Min mand Torben er tidligere elitesoldat, så han er god til at ikke at gå i panik. Jeg var faktisk den eneste, som rent faktisk begyndte at skrige og løbe forvildet rundt. Torben tog fat i mig og sagde, at jeg skulle slappe af.

Alle mand tager redningsveste på, og gør jer klar til at hoppe i vandet, sagde Torben. Heldigvis havde vi lige købt helt nye oppustelige redningsveste, som dem her: https://redningsvest-nu.dk/. Selv Buster havde fået sig en ny hunderedningsvest, som den her: https://redningsvest-nu.dk/redningsvest-hund/.

Da vi alle havde fået vores redningsveste på, kunne vi blot vente på, at båden sank. For det var helt sikkert, at vi ikke kunne nå ind på land. Dog håbede vi på, at redningshelikopteren ville nå os, inden det det skete.

Torben havde nemlig nået at sende SOS, inden han fik styr på hele besætningen og de vigtigste ting. Hvor utroligt det end lyder, så var alle børnene helt rolige, og de stod bare og kiggede på skibet, der tog mere og mere vand ind.

Bådforsikring

En af grundene til, at Torben var så rolig, var, at han for få måneder siden havde tegnet en ny bådforsikring. Vi har selvfølgelig altid haft lovpligtig bådforsikring, altså en ansvarsforsikring, som den her: https://redningsvest-nu.dk/baadforsikring/. Men Torben mente, at det var en god ide også at tegne en kaskoforsikring, hvis båden skulle kæntre eller blive stjålet.

Uanset om båden er forsikret eller ej, så er det naturligvis ikke sjovt, at den kæntrer. Ens båd er for de flestes vedkommende ens kæreste eje, så det er altid sørgeligt. Men hvis det endelig skal være, så er det jo rart, at man har en bådforsikring.

Bådforsikring priser ligger på alt mellem 2.000 og helt op til 25.000 kr. årligt afhængig af bådtype og selvrisiko. Det bedste for at finde den billigste bådforsikring er at indhente tilbud hos flere forsikringsselskaber.

Kilde: Redningsvest-nu.dk

Disclaimer