Kender du det, at du står under bruseren, og den ikke fungerer, fordi brusertelefonen er kalket til? Vandet fosser ud ikke ned over dig, men ud til højre og venstre og op i loftet. Det er hamrende irriterende. Især hvis man har lidt travlt om morgenen. Sådan har det været hjemme hos mig i nogle uger nu. Jeg har taget dimsen, som man kan skrue af brusertelefonen af og afkalket den, men lige lidt hjælper det. Jeg kan nemlig ikke få sat den der dims rigtigt på igen.

Den er skæv

Brusertelefonen må have fået et slag, så den er skæv, og dimsen sidder ikke ordentligt fast. Så der er ingen anden vej end at få fat i en ny brusertelefon. Kun telefonen. Slangen fungerer fint. Men det er så som så med at huske det. Der har stået isenkræmmer på min huskeliste i en del dage nu. Alligevel, så glemte jeg det indtil i går. Eller måske glemte jeg at komme til isenkræmmeren, fordi jeg hader at gøre den slags indkøb. Jeg kommer i tvivl om diameteren på fatningen til slangen. Det er helt sikkert sådan et standardmål, men alligevel: Jeg vil gerne være sikker, så jeg skal lige huske at måle diameteren, så den nye brusertelefon passer.

Men i går fik jeg så taget mig sammen til at gøre indkøbet. Det er ikke dyrt, og det var faktisk meget nemt at finde den rigtige brusertelefon. Den nye ligner den gamle. Det er et andet mærke, men det gør ikke noget.
Som en helt kørte jeg hjem med den nye brusertelefon og gik i gang med at skifte den gamle ud. Fik den gamle skruet af, men blev pjaskvåd, fordi der stadig var koldt vand i slangen.

Skarp emballage

Og så skete der det, som altid sker, når jeg laver den slags arbejde. Jeg fik skåret min finger på det her emballage, som den nye telefon var pakket ind i. Murphys lov. Det er det altså. Jeg er fiks på fingrene, men synes ikke, at jeg vil betale en blikkenslager for at komme og gøre den slags arbejde. Betadin på fingeren, og plaster på, og mange forbandelser over den der hårde plastik, emballagen er lavet af. Er det nødvendigt? Jeg er ikke den eneste, som har skåret fingeren på hårdt plastik. Men alle vvs‐artikler er pakket ind i det.

Hvorfor kan de ikke bruge noget blødere emballage? Er det i det hele taget påbudt, at en simpel brusertelefon skal være emballeret? Ok, ingen vil købe en brusertelefon med skrammer på. Det kan jeg godt forstå. Men kunne de så ikke bare pakke den ind papir eller lægge noget plastfilm over den, så den ikke får skrammer. Noget, der er blødt, så man ikke skærer sig på det? Eller i det mindste en eller anden form for emballage, som er nem at få åbnet. Det er jo, lige før man har brug for en sav, når man skal åbne det. Fødevareindustrien har fundet ud af det: De har sådan noget emballage med ”nem åbning”. Kunne de ikke få den idé i vvs-industrien?

Disclaimer