Bliv klog på slankefoder til din hund, før du kaster dig ud i det. Udover gode råd og vejledning, har vi sammenlignet priserne for dig!

Light hundefoder – Skal du fodre din hund med de såkaldte light foderprodukter? Først og fremmest skal du finde ud af, om din hund overhovedet er overvægtig. For langt de fleste hundejere vil det være ganske fint blot at se på hunden, om den ser overvægtig ud.

Du kan finde din hunds normalvægt ved f.eks. at søge lidt rundt på Google. Hvis du vil være helt sikker, kan du ved de fleste dyrelæger få foretaget en fedtprocent undersøgelse – helt som vi mennesker kan.

Hvad kan du ellers gøre?
Der kan være alternativer til blot at hoppe ud i slankefoder. Det er altid en god ide at kigge indad først: Motionerer du din hund nok? Alt efter race kan motion betyde et par gåture om dagen og lidt indendøres aktivitet og helt op til 80 minutters udendøres aktivitet om dagen.

Det kan også være små ting – f.eks at droppe eller skære lidt ned på godbiderne – selvom din bedste ven elsker dem.

Din hund er teknisk overvægtig ved 15-20% i overvægt

Du kan også gøre forskellige tiltag for at forlænge fodringstiden og dermed gøre din hund mæt. Lige som når vi mennesker spiser, tager det tid før systemet har registreret indtaget og mætheden. Læs også vores artikel om kronisk sulten hund.

Hvilken dosering?

At tjekke op på om doseringen er korrekt kan være en god ide – der kan også være penge at spare. Først og fremmest kan du læse om den anbefalede dosering på pakken, og derefter over de næste par måneder holde øje med hundens vægt og tilpasse doseringen. Du er den eneste, der bestemmer doseringen, og der sker ikke noget ved at skære lidt ned, da hundens behov for vitaminer og mineraler langt er dækket ind ved en lidt mindre dosering.

Er din hund kastreret?
Der kan være særlig grund til at bekymre sig om hundens vægt, hvis den er kastreret – og er det for nyligt, så begynd at holde øje nu. Du kan eventuelt begynde at notere hanhundens vægt løbende.
Skifte til Diætfoder

Når du har været ovenstående igennem uden held, så kan det være en rigtig god ide at hjælpe din hund rigtigt på vej mod vægttab med særligt lightfoder. Det kan også være en ide at gøre det i en kortere periode, indtil vægten er stabliseret og derefter skifte tilbage til almindeligt foder, da lightfoder kan være en smule dyrere at indkøbe.

Merudgift på omkring 10kr/kg i merudgift for specialfoderet

Når vægten er på plads, kan du skifte tilbage til almindeligt foder, da det kan være meget nemmere for hunden at holde vægten end at tabe sig på almindeligt foder. Når du vælger almindeligt foder, kan et trick være at tjekke ingredienslisten. Det der står først er der mest af. De fleste anbefaler hundefoder med lavt kornindhold og mere kød.

Kilde: Dyr.dk

Disclaimer