Senior dating, der blev startet i begyndelsen af årtusinde skiftet, er virkelig gået i hjertet på de ældre mennesker og har taget dem med storm i både Danmark og hos vores naboer.

Mere end 60.000 danskere og rigtig mange svenskere er i gang med senior dating nu, så man må sige at senior dating er gået hen og blevet en populær niche.

Oprindelig opstod fænomenet senior dating fordi, at et par, de er stadig lykkelig gift den dag i dag, lærte hinanden at kende på et datingsite.

De mente, at der på daværende tidspunkt manglede et seriøst senior dating site og startede derfor et – siden da er det gået utroligt stærkt og senior dating er i dag en populær niche.

Senior dating – en populær niche – men hvorfor?

Som beskrevet, er senior dating lige pludselig eksploderet i popularitet. Men hvad det, der i stigende grad får folk til, at benytte sig af senior dating?

Der er en lang række af store fordele ved netdating, som man fx ikke kan drage nytte af, i det virkelige liv.

I dagligdagen har vi ofte et veletableret netværk af mennesker, hvor der ikke skiftes ud så ofte. Blandt disse havde du formentlig allerede fundet kæresten nu, hvis det skulle være jer to. Derfor er fordelen ved seniordating, at du får kontakt med andre personer, end dem der lige er i dit normale netværk.

En anden fordel ved seniordating på nettet er, at du bedre har mulighed for, at have kontakt med flere af gangen. Det gør det nemmere, at finde den eneste ene, når du kan date med flere.

En yderligere fordel ved at date på nettet, er at du sparer tid og penge. Et traditionelt sted, at opsøge kærester, er på en bar. Det er både dyrt og en tidsrøver – specielt hvis du har tendens til tømmermænd dagen efter. På nettet slipper du for dette rituelle parringsritual og så er det endda ofte gratis!

En anden vigtig grund til, at senior dating er gået hen og blevet en populær niche er, at folk der benytter sig af det som udgangspunkt er seriøse omkring datingen, hvilket er i stor kontrast til de mange af de andre dating sites, der er at finde i Danmark.

Seniordating – en populær niche – faldgrupper

Selvom der er flest fordele, så er der også nogle ulemper, som gør, at man bør tage nogle forholdsregler, inden man går i krig med seniordating på nettet.

Fx så er man som udgangspunkt anonym, når man er i gang med dating på nettet. Det betyder, at det nærmest er umuligt, at bedømme, om det folk de siger, er sandt. Man kan altså være uheldig, at blive snydt. Desuden er det på forhånd umuligt at vide, om den menneskelige kemi er der – også selvom der virtuelt er kemi.

Alt i alt er der altså en række fordele og nogle få ulemper ved seniordating. Men når man sammenholder både ulemperne og fordelene er det forståeligt, hvorfor seniordating har udviklet sig til at blive en populær niche, som vi ser i dag.

 

Disclaimer