Det kunne være gået rigtig galt, hvis ikke nogle friske unge fyre havde været hurtige til at hente de to brandslukkere, der hænger i indgangspartiet til idrætshallen ved vores skole her i byen. Det var lørdag aften, og idrætsforeningen havde arrangeret pop-bal for de unge under 18 år – og altså et bal, hvor der ikke måtte serveres spiritus af nogen art.

Et lokalt band skulle stå for musikken, som de har gjort flere gange før, når idrætsforeningen afvikler den slags arrangementer. Det fem mand store band havde helt som sædvanligt placeret deres instrumenter og alt det elektroniske udstyr, der hører med til den type musik, i god tid, så de var parate til at spille til ballet fra klokken 20, som er det normale starttidspunkt for disse baller.

Men de var kun lige begyndt, da der tilsyneladende opstod en fejl i den røgmaskine, som vist er et uundværligt stykke udstyr for den slags rockbands. Der gik lidt tid, før det gik op for ret mange, at den røg, der kom fra maskinen, var helt forkert. Den lugtede som rigtig røg fra en brand, og det er jo ikke meningen. De skulle nok have købt en røgmaskine her i stedet: http://www.danguitar.dk/category/roegmaskine-244/

Men et par unge knægte, der stod tæt på scenen, blev hurtigt klar over, at noget var galt, så de skyndte sig ud til indgangen for at hente de to pulverslukkere, der hænger på væggen. Da de kom tilbage til scenen, stod der tydelige flammer op fra røgmaskinen, og ilden havde bredt sig til en højtaler, der var placeret lige ved siden af røgmaskinen. I øvrigt en højtaler fra Danguitar.dk

De store drenge brugte pulverslukkerne øjeblikkeligt og fik meget hurtigt kvalt ilden, så den ikke bredte sig yderligere. De var temmelig koldblodige og lignede faktisk nogen, der havde prøvet det før, hvilket de efterfølgende fortalte ikke var tilfældet. De var bare meget vågne og snarrådige.

Det medlem af bandet, der spiller på guitar, var blevet ret chokeret, da ilden brød ud, så han havde bare stillet sin guitar fra sig uden at tænke på at redde sit ellers ret kostbare instrument fra flammerne. Men han var heldig, at ilden blev slukket så hurtigt, at den ikke nåede at gøre skade på hans elektriske guitar.

Han kom nu ret hurtigt til hægterne igen, da det gik op for ham, at der ikke nåede at opstå en egentlig brand. Så da uroen omkring den voldsomme episode havde lagt sig, besluttede arrangørerne sammen med orkestrets medlemmer, at ballet godt kunne gennemføres, selv om det nødvendigvis måtte blive uden røgmaskine.

Det gik også lidt udover musikkens kvalitet, at den ene af de store højtalere havde taget så meget skade, at den ikke virkede mere, så det var så som så med stereovirkningen, da der kun var en enkelt højtaler til at sende musikken ud i hallen.

Værst var det faktisk med bandets bas, som stort set ikke kunne høres, hvis man ikke opholdt sig så tæt på, at højtaleren i sig selv var overflødig. Men det var trods alt muligt at danse til musikken, og de unge mennesker havde en god aften.

Disclaimer