Stort set alle virksomheder har i dag en eller anden form for it setup. Det kan bare være en enkelt pc og printer og evt. med Internet adgang. Men generelt set er kompleksiteten af it-installationer steget gevaldig i de fleste virksomheder over de senere år. Og rækker langt videre en enkelt pc med tilbehør. Specielt softwarekomponenter – altså programmer etc. – er steget gevaldigt i kompleksitet.

Det er derfor som oftest ikke længere nok lige at kunne ringe til sin fætter Jørgen, når der er behov for hjælp til at løse udfordringer med it-installationen.

I stedet vil det oftest være en god idé at kontakte en professionel it-konsulent og få deres vurdering på en løsning af problemet. Det kan ofte vise sig at være en billigere løsning i det lange løb. Når tingene bliver lavet rigtig første gang, slipper man nemlig som oftest for at skulle bruge mere tid på dem senere. Det er langt fra altid tilfældet, hvis man allierer sig med fætter Jørgen, som måske mere giver en hånd med for at være venlig, end fordi han måske lige netop er ekspert i det behov, som virksomheden netop står med.

En professionel it-konsulent kan og bør altid kunne fungere som ekspertvejleder, så man sikrer sig, at den løsning man får igangsat også er den korrekte. Både som en nu-og-her løsning, men også på længere sigt. Enhver it-konsulent med respekt for sig selv vil i hvert fald altid have dette i baghovedet, når han foreslår mulige løsningsscenarier.

Det kan også dreje sig om en ny hjemmeside

Problemet, man sidder med, behøver naturligvis ikke dreje sig om noget hard- eller software i selve virksomheden. Det kan også være sådan noget som en ny hjemmeside, man har brug for hjælp til at få stablet på benene. Og her må man altså også sige, at der kan være stor forskel på det som fætter Jørgen og et professionel hjemmeside firma kan levere. Ikke for at forklejne fætter Jørgen noget som helst. Men med mindre han altså lige er en prof it-haj i sit daglige virke, så kan han næppe hamle op med en sådan en af slagsen. Arbejder man med noget på et professionelt plan, må man naturligvis forventes at have styr på det man laver. Så også når en ny hjemmeside skal op at stå, eller hvis den gamle side skal spices lidt op, så er det en god idé at alliere sig med en, som har forstand på det, som han/hun giver sig i kast med.

 

Disclaimer