Underholdning kan have mange former og farver for både børn og voksne. Siden ”legetøjet med skærme” er kommet på markedet, er underholdningen blevet mere og mere koncentreret mod disse produkter. ”De skærme” omfatter både sådan noget som telefoner med skærme, computere og blandingsgenren, Ipads. De er alle tre yderst populære i dag. Faktisk så populære at det næsten er umuligt at køre med offentlig transport, gå i byen eller bare gå en tur uden at se nogen, der gør brug af et sådan ”legetøj”. Det er måske værd at nævne, at de alle tre også kan bruges til vigtige og nødvendige ting, der ikke går ind under leg, men ikke desto mindre bruges de rigtig meget til tidsfordriv, spil og ligegyldige ting i større eller mindre grad.

Men det kan der også være konsekvenser af. Man kan risikere at blive helt afhængig og miste sit greb for at være social med andre mennesker og underholde sig selv uden brug af en skærm. Her kan puslespil være oplagt!

Om puslespil og hvordan man skaffer dem

Puslespil findes i rigtig mange størrelser, former og farver med alt fra få brikker til mange tusind brikker. Der er både puslespil for børn, puslespil for voksne og puslespil for familien. Man kan også få alverdens forskellige motiver på ens puslespil eller – hvis man er god til enten at skære eller male eller på anden måde være kreativ – man kan designe og lave sit eget puslespil! Det er selvfølgelig et projekt, der kan tage temmelig lang tid og være temmelig krævende, men når man til gengæld har konstrueret et, kan det bruges mange tusinde gange og mange, mange år, inden det går i stykker.

Hvis man ikke er den kreative type, kan man selvfølgelig også købe adskillelige i butikker eller online på nettet, i en webbutik som f.eks. hyggeonkel.dk.

Hvorfor det er en god ide at lægge puslespil

Det er en god ide at lægge puslespil af flere årsager.

– En af grundene er, at det er en god måde at lære at tænke logisk eller udvikle at tænke logisk for alle. At skulle overskue flere brikker og sammenhænge på en gang samtidig med, at man skal have et overblik over det store billede, er ikke en helt nem sag, men en god ting at kunne.

– En anden grund er, at det er sjovt og udfordrende på én gang. I hvert fald hvis man er til det. Glæden over at løse dele af det eller det hele og dermed få succes, og glæden ved at udvikle sig når man får stillet en opgave, der er svær og skal løses.

– En tredje grund er, at puslespil i den grad er en aktivitet, man kan lave både alene eller sammen med andre. Man kan sagtens være flere om at hjælpes ad med at finde brikker. Det gør det faktisk bare sjovere og nemmere. Og man kan hygge sig sammen, mens man lægger puslespil. På den måde har man både stof til samtale, hygge og til at blive dygtigere og udvikle sin logiske sans på én gang.

 

Disclaimer