Lad det være slået fast med det samme: Jeg er vild med brætspil. Ligesom rigtig mange andre! Og yes, jeg ved det godt. Fortnite, e-sport og alt det der er voldsomt populært, men der sker bare så meget i den analoge spilverden også. Folk spiller brætspil og lægger puslespil som aldrig før.
Konkurrence fra den digitale verden
Trykket fra den digitale gaming verden gjorde, at brætspilsudviklere og producenter var nødt til at tænke nyt. Der er jo som bekendt ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget. I dette tilfælde en innovation af brætspilsbranchen. Desuden gjorde ny teknologi og massefremstilling, at brætspillene kunne sælges til en god pris.
Nytænkning af brætspilsverden
I 1980’erne og 90’erne kom en lang række populære og nytænkende brætspil på markedet fx Settlers fra 1995, som forandrede brætspilsverden. Denne tid og disse spil danner i høj grad grundlaget for den videre udvikling, da vi i dag står med en generation af spillere, som er vokset op med disse spændende spil. Nogle af disse spillere er i dag udviklere og producenter af brætspil, og de har en masse spilleerfaring og spilleglæde, som de gerne vil øse af og give videre til den næste generation af analoge gamere.
Populære spil fra 1980’erne og 90’erne
Ud over Settlers fra 1995 kan nævnes Danmarksspillet, Myretuen, Spasmager, Den fortryllede Labyrint, Looping Louie, Hero Quest, Coco Crazy. Nogle af spillene forhandles stadig, mens andre er udgået. Hero Quest er udgået, men gået hen og blevet et samlerobjekt og kan købes til omkring kr. 1000, hvis man kan finde det.
Brætspilscafé
Et andet sted man også kan se interessen for brætspil er i form af brætspilscaféer. I mange større byer i landet kan du mødes med andre interesserede og få en drink, mens I spiller. 4Array”.s