Har du en have? Så er det dejligt med hjælp fra en havemand. Det gælder egentlig ligemeget, om det er en stor eller en lille have. Det er altid dejligt med hjælp fra en havemand, da de er professionelle og ved præcist, hvad de skal gøre med din have for, at den viser sig fra sin bedste side. Det betyder desuden også, at du har langt mere tid til dig selv og dine hobbyer.

Det kan en havemand for eksempel hjælpe med

Hvis du vælger at hyre en havemand, fordi du ikke selv har overskuddet eller kræfterne til at passe din have, kan du vælge, at personen bare skal holde haven ren og fin. Havemanden kan for eksempel hjælpe med at slå græsset, klippe buskene og fjerne ukrudt. Det er helt simple ting, som får din have til at fremstå rigtig fin og velplejet.

Du kan dog også bede havemanden om at gøre en ekstra indsats. En havemand kan for eksempel hjælpe med at plante flotte blomsterbede og holde dem ved lige. Ligeledes kan han eller hun også hjælpe med at fælde træer og lave gravearbejde. Det kan for eksempel være relevant, hvis du er ved at lave store haveændringer. Her kan en havemand hjælpe med alle de store opgaver, som du selv vil have svært ved.

Sådan finder du en god havemand

Før du kontakter en havemand, er det en god idé at overveje, hvad du rent faktisk søger. Hvis du bare søger en havemand, som kan slå græsset og lave andre simple opgaver, kan du ofte bare kontakte en lokal havemand. Sådanne slags opgaver kan alle havemænd nemlig hjælpe med.

Men hvis du sørger en havemand til lidt mere komplicerede opgaver, er det en god idé at tjekke deres portfolio og se, hvad de tidligere har gjort. Det kan give en god idé, om de er den rigtige person til jobbet.

Hvis du har flere havemænd at vælge i mellem, er det vigtigt, at du sammenligner priserne. Hvis der er store prisforskelle, skal du overveje, hvorfor det mon kan være. Det er altid en god idé at snakke med tidligere kunder og se, om de kan anbefale dem, så du kan få den bedste hjælp til havearbejdet. 

Hvis du har et stort haveprojekt, er det desuden et plus, hvis havemanden kommer ud og ser haven, før han eller hun giver dig en pris. Så kan I nemlig snakke projektet igennem, og de kan måske give dig gode idéer og råd.

Disclaimer