I min familie har vi altid hyldet det grønne i ordets mest brede forstand. Ikke som urtetosser med lilla ble (vi er alle konservative) men som tilhængere af et sundt liv med god respekt for verden omkring os. Det giver sig udslag i stort og småt i vores hverdag. For eksempel har vi kun miljøvenlige biler, vi spiser stort set kun økologisk, og vi fremstiller masser af sunde ting fra vores egen og gamle have. Vi er så hardcore med det, at vi faktisk har ikke mindre end tre saftpressere i huset!

Selv vores støvsugerposer er miljøvenlige

Mine venner griner nogle gange lidt af mig, for jeg køber altså ublegede støvsugerposer i stedet for de hvide. Jeg køber dem online. Prisen er stort set den samme, og jeg har det godt med, at jeg ikke belaster miljøet unødigt, blot fordi jeg køber produkter fremstillet med diverse blegning.

Men hvorfor egentlig ikke? Der er jo tusindvis af produkter, hvor det er muligt at købe en mere miljøvenlig udgave, og hvis vi alle gjorde det, ville verden blive et bedre sted!

Hjemmelavet er altid bedre

Vi har lidt den samme holdning til det med mad. Vi bryder os ikke om færdigfabrikeret mad – eller for den sags skyld “behandlet mad”. Vi foretrækker at lave vores mad helt fra grunden, og vi bryder os faktisk slet ikke om pulversovs og andre vederstyggeligheder.

Et af det steder, hvor vi finder gode opskrifter på mad, der er fremstillet fra grunden, er på internettet. Og vores absolutte favorit for tiden er denne opskrift på chili con carne 🙂

Det er efterhånden sådan, at mange husstande slet ikke har en madlavningstradition mere, og det er så stor en skam – ikke mindst fro de unge, der jo så heller ikke får den tradition med sig ud i livet. Godt nok er det ikke så slemt her i Danmark, som det er i for eksempel USA, hvor en af mine venner bor. Hun fortæller, at en gennemsnitlig amerikansk familie spiser ude 4,8 dage om ugen! Det er altså meget!

For os er det bare slet ikke en mulighed – hverken lystmæssigt eller økonomisk. Med de restaurantpriser i Danmark er det vist de færreste, der ville kunne få råd til det i en familie på fem!

Vi sparer i øvrigt også rigtig mange penge ved at reparere i stedet for bare at smide ud, og med det enorme antal reservedele fra skiftselv.dk, kan vi jo fikse nærmest alt!

Samme sted købte vi faktisk for ganske nylig en kaffemaskine – http://www.skiftselv.dk/kaffemaskiner/ – og det var en super oplevelse!

 

Disclaimer