De fleste ved helt sikkert hvad en normal pejs er. Men noget forholdsvis nyt på markedet er en såkaldt biopejs. De fleste med en almindelig pejs ved også, at det er et stort arbejde at have den, da der skal bruges brænde til den. Og samtidig er der også en tilknyttet skorsten, som skal vedligeholdes og renses med regelmæssige mellemrum.

En biopejs kræver hverken skorsten eller traditionel brænde, så det er nemt for de fleste at få sådan én monteret i huset eller lejligheden. For da biopejsen ikke kræver noget skorsten, kan den nemlig også bruges i en ganske almindelig lejlighed, hvor de fleste ellers må undvære at have en pejs. Desuden sviner biopejsen heller ikke, så derfor skal man heller ikke bruge alverdens tid på rengøring af pejsen, og samtidig er den let at flytte rundt på, så man f.eks. kan bruge den i flere rum, eller i udestuen, når det bliver køligt. Hvis man først har investeret i en smart biopejs og derefter finder ud af at man skal flytte, så er det derfor heller ikke et problem: Biopejsen kan flyttes rundt, så den ikke går tabt, hvis man pludselig skal flytte i et nyt hus eller lejlighed.

Brændstoffet til biopejsen heder bioethanol og købes typisk i 1 liters dunke. Så det er både let at håndtere, når man køber ind og fylder, modsat brænde til den traditionelle pejs, heller ikke noget at opbevare.

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser, da biopejsen kan monteres stort set over det hele og derudover findes i mange forskellige modeller og former – hvis man eksempelvis er til det helt moderne look, så kan man få en biopejs som er moderne. Hvis man modsat er til det lidt mere klassiske pejselook, så kan man købe en pejs som er lidt mere klassisk i looket.

Biopejsen vinder indpas mange steder, netop på grund af den lette installation og de minimale vedligeholdelsesomkostninger.

 

Disclaimer