Findes der fordele ved at have a kasse og fagforening samme sted? Som medlem af a-kasse og fagforening samme sted, har du samlet dine arbejdsmarkedsaktiviteter et sted, hvilket giver en mindre forvirring, da det altid er samme udbyder, som man har kontakt med om det er problemer, når man er eller ikke er i arbejde. 

Der findes mange mennesker, som er medlem af a-kasse og fagforening separat, og som har det rigtig godt med den beslutning, da de ved, hvad de vil have. Læs evt. meget mere om a-kasser, fagforeninger, dagpenge, kontanthjælp, lån, økonomi og finans på TRYGT.DK

Mange studerende eller arbejdsløse stiller sig måske spørgsmålet; kan man låne penge, hvis man er på dagpenge? Nej, det kan man som udgangspunkt ikke, da de fleste online låneudbydere kræver, at du har fast arbejde. At modtage dagpenge er ikke et fast arbejde, og derfor kan du ikke låne penge online, når du er arbejdsløs.

Står man som studerende og skal til at vælge både a kasse og fagforening vil det falde naturligt at vælge begge samme sted. Selvom mange studerende har mange idealer, er det i mange tilfælde pengepungen, der bestemmer, hvor man ender med at blive medlem. Gratis medlemskab for studerende og nemme lån på 5000 kr. er hvad mange a-kasser og online lånefirmaer lokker med, hvilket også bliver højst relevant, når man kommer i gang med kandidatstudiet og enden for uddannelsestunnelen synes at blive skarpere. Det samme gælder for fagforeningen, hvor den både kan fås som et billigt studiemedlemskab eller i nogle tilfælde gratis ligesom a kassen.

Det er typisk for skoler at have samarbejde med en bestemt a-kasse, der kommer ud og forklarer om reglerne og om dagpenge generelt, og hvordan man skal skynde sig at melde sig ind. Men hvis man nu ønsker selv at bestemme, hvilken a kasse man ønsker at være medlem af og hvilken fagforening, der skal repræsentere ens interesser i fremtiden, så er informationen herom meget tilgængelig på nettet.

På Trygt.dk finder du de billigste løsninger, som medlem af a kasse og fagforening, og her har du mulighed for at læse om de forskellige og hvorvidt de passer til dit karrierevalg. Det er en nem løsning at starte med begge dele samme sted, og starter du allerede som studerende kan du stadig få hjælp med dine nuværende arbejdsforhold, hvis det er noget du har brug for.

Prisen i sig selv bliver nemmere at forholde sig til eftersom, man ikke betaler to forskellige beløb til to forskellige organisationer uden at have overblik over, om man betaler meget eller lidt.

Uanset valget vil det gøre det nemmere som udgangspunkt håndtere – især når regningerne begynder at komme. I sidste ende vil man først være i stand til at vurdere a kasse og fagforening for alvor, når man kommer ud på arbejdsmarkedet og bliver stillet over problemstillinger, hvor deres hjælp kan være nøglen til succes. Indtil da kan man sørge for at prisen er rigtig, og at det hele fungerer som det skal gennem studietiden.

Kilde: Pengeguru.dk

Disclaimer