Januar er som regel en måned, hvor vi alle sammen er mere eller mindre sure og trætte. Vi bryder os jo ikke om at skulle tilbage i rutinen med arbejde, skole og en masse daglige gøremål. Juleferien var dejlig. Men nu, hvor den er godt overstået, er den et godt minde. Januar er også en måned, hvor vi ser, at mange mennesker begynder på et nyt, personligt projekt. Nytårsforsættet skal overholdes. Det kan være, at der bliver motioneret lidt mere. Det kan være, at vi lægger os lidt mere i selen på jobbet.

Store forventninger

Vi har store forventninger til os selv. Og det kan være hårdt at leve op til dem. Vi kan blive stressede af det. Fra at have været inde i en periode, hvor dagene gik med total afslapning og fest, bliver lige pludseligt, målrettede og meget effektive. Måske så effektive, at vi glemmer, at vi også har brug for at slappe af, så hjernen og kroppen kan restituere sig. Det sidste glemmer vi. Og det kan føre til, at vi faktisk får alvorlig stress.

Derfor vil jeg anbefale, at vi allerede i begyndelsen af januar tager kontakt til en behandler, der kan tage os i et forløb med stress coaching. Det kan blive nødvendigt. Januar er en rigtig svær måned at komme igennem. Der kommer muligvis nogle store regninger. Der er måske et boliglån, der skal betales. Og som sagt, så kan alle forpligtigelserne også medføre, at vi ligesom mister overblikket.

Et forløb med stress coaching kan være medvirkende til, at vi ikke mister overblikket. Det kan hjælpe os igennem, så vi bevarer en god livskvalitet. For det er jo det, vi skal have. Vi skal med andre ord lære at tage nogle af de gode og positive ting, vi gjorde for os selv i juleferien med ind i januar, så skiftet fra ferie til effektivt bliver nemt.

Disclaimer